снимка БулфотоЖителите на  гръцкия град Трикала, които нямат достъп до аптека

...
снимка БулфотоЖителите на  гръцкия град Трикала, които нямат достъп до аптека
Коментари Харесай

В Гърция ще доставят лекарствата на хората без достъп до аптека с дрон

снимка Булфото

Жителите на  гръцкия град Трикала, които нямат достъп до аптека по една или друга причина, ще получават своите медикаменти с дронове, заяви АНА-МПА.

Инициативата се осъществя в границите на европейския план " ХАРМЪНИ " (HARMONY) и планува използването на безпилотни летателни апарати (дронове) за превоз на лекарствени средства от кооператива на фармацевтите в Трикала към районните аптеки, съобщи Българска телеграфна агенция.

Партньорите в плана са в съдействие и с гръцката Служба за гражданско въздухоплаване за обмисляне на полетите и издаване на съответните позволения. Инициативата е подкрепяна и от Европейската капиталова банка.

С дронове ще се правят доставки при неотложност и на жители, които имат стеснен достъп до аптеки.

Системата на доставките ще бъде осъществена пилотно в продължение на два месеца. Първият експериментален полет ще бъде осъществен на 21 септември по време на Европейската седмица на подвижността. Той ще бъде от склада на кооператива на фармацевтите в Трикала до село Лептокария, където доставката ще бъде получена от локалния фармацевт.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР